zondag 3 mei 2009

De toekomst-plannen

"Schatje, als je geen dromen hebt, besta je dan nog? Als alles perfect is, is er dan nog hoop?" Die levensvragen vuurt Dieter op me af nadat hij me afhaalt aan het station. "Pff, zo diep." Mijn hoofd zit vol na de laatste lesdag van mijn opleiding. Ik ben doodmoe, maar probeer toch nog een antwoord te formuleren: "Ik vooral probeer intens te leven in het heden, met mijn verleden en toekomst. Het lukt me zelden, maar ik blijf proberen."

Het zet me nadien wel aan het denken. Perfect is alles zeker niet voor 't moment maar dromen zijn er zeker. Ook plannen: concrete uitwerkingen van onze dromen en toekomstbeelden. Ondertussen zijn jullie vast benieuwd. De ziekte heeft me de stilte bezorgd om na te denken over de toekomst en plannen te smeden:

Plan 1: ik ga minder werken
Binnen een paar maanden, na mijn ziekteverlof ben ik van plan minder te gaan werken, halftijds of zo.
Gevolg: meer tijd voor mezelf en mijn gezin.

Plan 2: ik word zelfstandig therapeute in bijberoep
Mijn therapieopleiding zit er (bijna) op en ik voel me echt gewapend om deze stap te zetten. Eindelijk zal ik min of meer hetzelfde doen als op mijn werk (in het Centrum Geestelijke Gezondheidszorg), maar aan andere mensen, mensen die bijvoorbeeld door de huisdokter doorgestuurd worden naar een privé-therapeut in plaats van naar een Centrum.
Gevolg: ons huis is daar niet op voorzien; ik kan nu eenmaal geen cliënten in mijn living ontvangen; en we hebben wel een bureau, maar die is enkel bereikbaar via de living... Ik vind wel ergens een therapieruimte in de buurt als voorlopige oplossing; de definitieve oplossing is plan 3.

Plan 3: we gaan bouwen
Ja, we gaan bouwen. De kogel is door de kerk. We hebben bij een bouwfirma een stukje bouwgrond gekocht waarop ons huis tegen de zomer van 2010 gebouwd wordt. Met een eigen therapieruimte! Velen denken waarschijnlijk aan een stereotiepe sofa waar je languit je verhaal kunt doen. Dat wordt het dus niet! Zo een soort therapie is het niet. Eerder een therapieruimte waar er ruimte is om op zoek te gaan naar verandering. Change! Maar dan verandering die vanbinnenuit komt.
Gevolg: ons huis staat vanaf volgende week te koop!

De laatste straaltjes
Nu donderdagmorgen 7 mei volgt mijn laatste bestraling! Meteen erna neem ik de trein naar Antwerpen voor een dag "eindevaluatie" van de therapie-opleiding. Een dag om naar uit te kijken dus.
Oh ja: bedankt aan iedereen voor de krachtige verjaardagswensen ;-)

9 opmerkingen:

 1. Waaaaaw Evy, dat zijn super toffe plannen en vooruitzichten!! Ben ook heel blij dat de sector er weer een 'privé-therapeute naar mijn hart' bij zal hebben!! Ik ga zeker mensen naar jou doorsturen!! ;-) EN ik kijk nog altijd uit naar de grote dag(13 juni)! ;-))

  Dikke zoen,

  Tine P.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. waaauw....serieuze plannen. Goed zo. Bij het lezen van je laatste berichtje,is er precies "positieve, warme energie" naar hier overgevlogen. Neenee, ik zie geen fluolichtjes meer nu, maar wel fonkelende sterretjes met schitterende,positieve toekomstplannen.
  Dikke kus vanuit Bilbao

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat laat gezien, Evy, maar des te meer welgemeend: heftige gelukwensen bij (of even na) je verjaardag!

  Groetje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben de mama van ELLY Carpe- diem

  BeantwoordenVerwijderen
 5. positief denken aan de toekomst... doe zo voort..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. dag evy,jouw schrijven hebben wij steevast gevolgd bij de favorieten op onze computer,
  we zijn zéér blij met de vooruitzichten die je hebt !blijf geloven ,je doet het goed,met al die lieve mensen om je heen zal het jouw zeker lukken je dromen waar te maken.
  groetjes raf en erica.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. aan je toekomst bouwen ... goed dat een aantal dingen duidelijk zijn.
  Waar heb je een opleiding gevolgd?

  groetjes,
  Katleen

  BeantwoordenVerwijderen