woensdag 17 juni 2009

Kippenvelmoment

"Ik zou dat wel gewoon worden, zoveel lof krijgen," vertel ik Dieter voor ik moe maar voldaan in slaap val. Wat een heerlijk gevoel is het om een daverend applaus te ontvangen na de presentatie van mijn eindwerk. Het was voor mij dan ook echt een prachtig moment, de kers op de taart na vier intense jaren opleiding.
Op voorhand was ik bang dat er amper iemand naar mijn presentatie zou komen kijken. Die vrees blijkt helemaal ongegrond: het lokaal van mijn presentatie zit barstensvol. Er kijken meer dan 50 mensen toe hoe ik de concrete cases en richtlijnen van mijn duplopoppenmethodiek uit de doeken doe. Niet alleen familie en medestudenten, maar ook afgestudeerde therapeuten en studenten.
Verbaasd kijk ik toe hoe er een stormloop ontstaat op het stapeltje eindwerken (met veel kleurenfoto's) die traditioneel te koop aangeboden worden. In geen tijd was ik door mijn kleine voorraad heen. We hebben dan maar de adressen genoteerd van de mensen die we er eentje zullen opsturen.
Ik moet eerlijk zeggen: het gaf me wel een kick om voor zo'n groep te staan. Mijn energiepeil was die dag top, alleen al door de adrenaline. En ik was amper nerveus, wat nog eens mijn persoonlijke groei in de verf zet. Het smaakt zelfs naar meer. En misschien komt er ook meer! Na mijn presentatie vroeg iemand of ik het zag zetten om in een CAW (Centrum Algemeen Welzijnswerk) eens een workshop wou geven over het werken met de duplopoppen en andere materialen. Ik zie dat best zitten. Wie weet, als het meevalt, organiseer ik hier later wel een workshop of opleiding voor.
Je ziet: die afstudeerdag en mijn geslaagde presentatie heeft me echt een boost gegeven, en tonnen energie. En zin om er werk van te maken. Gelukkig heb ik nu rustig die tijd om de plannen concreet te maken.
In oktober, in de shock na de keiharde diagnose, vreesde ik heel even dat dit een verloren jaar zou zijn, maar dat is het dus allesbehalve geworden: ik mag me nu officieel Therapeute in de Interactionele Vormgeving noemen. Deze 4-jarige opleiding heeft me tijdens mijn behandeling enorm geholpen en ik zie die ook als een gigantische cadeau. Wat ben ik gegroeid en sterker geworden, zowel als therapeut als op persoonlijk vlak.

Zoals ik al zei tijdens mijn presentatie: "Uit de grond van mijn hart, bedankt aan iedereen die me hierbij geholpen en/of gesteund heeft!"

Happy birthday, Nina!
Op het moment dat ik zaterdag iets na vijf uur aan mijn presentatie begon, bedacht ik dat Nina precies vier jaar geleden geboren werd. De jarige hebben we jammer genoeg maar heel even gezien 's morgens, maar we hebben dat de dag ervoor en de dag erna uitgebreid goedgemaakt. Vandaag, woensdag, volgde nog het kinderverjaardagsfeestje: 8 kleuters kwamen onze tuin onveilig maken. Gelukkig was het mooi weer van de partij, zodat we ons huis nog in één stuk kunnen verkopen. Ons huis staat trouwens nu net te koop op immoweb. Er zijn zelfs al een paar geïnteresseerden langsgeweest. En net kwam iemand al voor de tweede keer kijken. Ook de plannen van ons nog te bouwen huis zijn bijna klaar. Dubbel spannend dus!

Maar nu eerst even wat bekomen… en rustig nagenieten van het applaus dat in mijn gedachten nog steeds nagalmt. Ik hoor het nog als ik mijn ogen dicht toe. Moe maar voldaan!

9 opmerkingen:

 1. Hey Evy

  Een trouwe lezer hier van je blog, maar wat stilletjes als het over reacties gaat. Schitterend wat je daar schrijft. En wat het therapeut zijn betreft, ja,... Olie drijft boven, niet? Niet zo verwonderlijk wat je daar gepresteerd hebt. Je bent gegroeid in alle opzichten

  groetjes,

  jan vs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hey

  langs deze weg wil je feliciteren met je behaalde diploma. chapeau. echt iets om terecht fier op te zijn.
  luna en cato vonden het een super geslaagde namiddag. mercikes
  geniet van de rust en al jullie leuke plannen

  groetjes ellen
  (mama van luna en cato)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi hoi,

  Een welverdiende dubbel en dikke proficiat! Knap knap en ook een dikke proficiat aan het jarige feestvarken. Vero, Andrea en Emma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Evy, ik hoorde dat je presentatie zo een succes was. Een dikke proficiat! Vele groeten & veel succes, Nele

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hallo Evy, mij mag je al inschrijven voor die workshop!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hey Evy, ben er helaas niet geraakt op de studeerdag! maar wat leuk dat het zo'n succes was, had niet anders verwacht zoals ik je hier al schrijvend heb leren kennen... geniet nog maar lang na van dat applaus, en vergeet niet jezelf af en toe ook een applausje te geven... dat doet ons steeds weer groeien, toch!
  en wat die workshop betreft, er zullen zeker geïnteresseerden zijn... doen zou ik zeggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Evy,

  Je was - euuh, je bent - fantastisch !

  Diane

  BeantwoordenVerwijderen
 8. een dikke proficiat met je behaalde resultaat
  groeten een lotgenote

  BeantwoordenVerwijderen