maandag 8 juni 2009

Poppen in beweging

Wat hebben we genoten van ons weekje aan de Moezel! Vier dagen gezellig druk met ouders, broer en zus. En op zondagmiddag iedereen uitwuiven, ook Nina en Leon die enkele dagen bij de ouders en schoonouders logeren.
Wat hebben die heerlijke vier dagen alleen met ons tweetjes deugd gedaan! Het weer was prima en we konden slapen wanneer en zo lang we daar zin in hadden. Niets doen, de toerist uithangen, terrasje doen, een romantisch gastronomisch diner dat we cadeau kregen van de familie... Samengevat: ons-tijd. Tijd voor urenlange gesprekken zonder gestoord te worden. Of voor stilte. Een, euh, brede rivier van tijd was echt wat we nodig hadden, ook als koppel tanken we gretig bij.

Aandacht aandacht
De rust met zicht op de Moezel was ook perfect om de presentatie van mijn eindwerk voor te bereiden. Een presentatie van 50 minuten! Gelukkig slaagt mijn ventje erin om de foto's van het eindwerk in mijn presentatie te verwerken. Zo zal iedereen zich een beeld kunnen vormen hoe de poppen soms weer aan het dansen gaan bij mijn cliënten.Volgende zaterdag 13 juni is immers de afstudeerdag van mijn 4-jarige opleiding Interactionale Vormgeving. In Malle presenteert iedereen die afstudeert zijn of haar eindwerk op een creatieve manier in 50 minuten.
Omdat op die afstudeerdag ook (ex-)studenten, collega's, vrienden en familie welkom zijn, moest ik daarvoor net als mijn medestudenten een "wervende" tekst opstellen. Dit om de bezoekers naar mijn presentatie te lokken. Dit is alvast mijn promo-tekstje.
"Poppen in beweging. Of hoe duplopoppen en allerhande materialen de individuele psychotherapie met volwassenen verrijken.

Ooit al eens het gevoel gehad dat je vastzit in therapie? Dat de cliënt vast is geraakt in zijn voelen, denken of niet tot actie komt? Het werken met duplopoppen en allerhande materialen kan helpen om zowel bij cliënt als therapeut terug beweging te brengen. Een praktische gids met stevige basisprincipes, concrete richtlijnen, valkuilen en bovenal sprekende uitgewerkte praktijkvoorbeelden in woord en beeld. Laat u verwonderen door de wereld van de poppen, de wereld van het beeld."

Mocht je zaterdag echt niets te doen hebben, in psychotherapie gëïnteresseerd zijn en in de buurt zijn van Malle: iedereen is welkom in het Provinciaal Vormingscentrum te Malle: inkom is 8 euro, inclusief koffie en thee (inschrijven hoeft niet). Voor meer info en het dagprogramma, klik je hier.
Mijn presentatie begint om 17u in lokaal D20, maar mijn medestudenten gaan al van start vanaf 11 uur 's morgens.
Ik verwacht me aan een spannende dag. Maar ook een beetje emotioneel, want het is tenslotte een afscheid van vier intense jaren.

Dokter dokter
Vandaag moest ik op visite bij de oncologe in het UZ. Geen leuke plaats, en best confronterend. Ik klaag vooral over een serieuze weerslag. Mijn energiepeil is nog niet zo laag geweest na de chemo. Rusten en veel geduld is de boodschap. Voor de rest verloopt alles volgens verwachting. Vanaf nu ga ik driemaandelijks op consultatie, afwisselend bij de oncologe en de gynaecoloog. En jaarlijks volgt er een grondig onderzoek van borst, lever en longen.
De boodschap is dat alle kankercellen "hoogstwaarschijnlijk" uit mijn lijf zijn. Die kleine kans dat... proberen we uit ons hoofd te zetten. Op het moment dat ik even de krop in de keel krijg, ben ik blij dat Dieter het even overneemt.

7 opmerkingen:

 1. Hallo Evy,

  In ieder geval veel succes gewenst met je presentatie zaterdag...ik twijfel er niet aan dat het een schot in de roos zal zijn, je kunt alles zo prachtig verwoorden!

  Groetjes en tot binnenkort,

  Nat*

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Evy,

  Heel veel succes met je prestatie zaterdag. Ik ga zien wat ik kan doen, maar ik kan niets beloven, want wij vertrekken maandag op reis en zondag moeten wij ook nog weg. Maar, laat mij zeggen, er is een waterkansje dat ik kom luisteren. En ben ik er fysiek niet, in mijn gedachten zal ik er zeker zijn.

  Geduld hebben. Heb je dat dan al niet genoeg gehad?? Je bent al zo lang bezig met deze strijd dat ik zelfs ik mij begin af te vragen hoe je het allemaal voor elkaar krijgt. Er komt maar één woord in mij op: CHAPEAU!!! Nen helen dikken chapeau zelfs. Ik bewonder je iedere dag meer en meer als ik hoor hoe sterk jij je houdt.

  Je ouders hadden mij al verteld dat je zo'n mooie tijd in de Moezel gehad had en het deed mij echt goed om dat te horen.
  Hopelijk mogen jullie nog veel van die momenten meemaken, want als koppel hebben jullie dit echt schitterend gedaan. Dus ook nen dikken chapeau voor Dieter!!

  Knuffel en tot de volgende keer,
  Ine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. fijn dat je het zo goed hebt gehad aan de moezel... en zoals hierboven al geschreven werd, ook fijn dat jullie als koppel er even 'tussenuit' konden, want het doet wel wat met een koppel hé, die lelijke K daartussen...

  verder wens ik je heeeeel veel succes met je presentatie zaterdag! ik was eerder al een paar keer op die afstudeerdag, en vond het steeds heel leuk om enthousiaste mensen hun voorstelling te zien geven, erg interessant vaak ook en je voelt de warmte die in die opleiding hangt!
  als ik me wat beter voel, en vooral, vervoer vind, probeer ik er zaterdag ook bij te zijn, en dan kom ik zeker naar jouw presentatie, ik werk veel met kinderen en jongeren en gebruik daar al heel veel popjes en ander creatief materiaal, maar ben wel benieuwd naar je uiteenzetting over poppen bij volwassenen...
  succes in elk geval!
  en neem je rust maar nu!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Evy,

  Ik wens je het allerbeste toe zaterdag.Had er eigenlijk graag bij geweest maar helaas gaat me dat niet lukken.Jammer.Jou kennende zal alles vlotjes verlopen want wie is er een vlottere prater dan Evy?Succes

  Groetjes Fanny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel veel succes Evy!
  Groetjes,
  Petra en co

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dag Evy,

  Alweer een tijdje geleden dat de Izegemse collega's iets van zich lieten horen hé. We zijn verheugd dat het naar alle omstandigheden goed met je gaat en dat je genoten hebt van de vakantie in Duitsland (dat lezen we toch).
  Hopelijk verliep de presentatie goed en dus kunnen we niet anders dat je proficiat wensen met je afstuderen hé!!!
  Vele groeten en verder veel aansterken hé!
  Groeten,
  Peter en de Izegemse collega's

  BeantwoordenVerwijderen