vrijdag 26 december 2008

Supercup

Raden jullie even mee naar dat ene speciale cadeautje onder mijn kerstboom? Ingebouwde airco. Biocompatibiliteit. Gepatenteerd ribbelontwerp. Geïntegreerde luchtkamers. Betrouwbare houvast. Doet het nog geen belletje rinkelen? Nee? Dan citeer ik verder uit de bijhorende folder. Zorgt voor natuurlijke deining bij beweging. Met vario-hechtstrip. Dermatologisch getest. Optimaal huidklimaat. Zekerheid bij elke beweging. Je kan er zelfs mee zwemmen. Juist! Er lag een softtouch-siliconen borstprothese onder mijn kerstboom.
Na de operatie kreeg ik in het ziekenhuis een voorlopige borstprothese. Eigenlijk was dat gewoon een zacht kussentje gevuld met een soort watte om in mijn bh te stoppen. Want het litteken kon toen natuurlijk nog niet veel verdragen. Maar nu alles mooi genezen is, mocht ik mijn nieuwe borst passen. Een borst die perfect symmetrisch is met mijn andere - stilaan vereenzaamde - borst. Een borst opgevuld met silicone. Op de achterkant van de prothese kan ik huidvriendelijke kleefstrips aanbrengen zodat de prothese aan mijn huid kleeft en ik zonder problemen voorover kan buigen.
Het was wel even zoeken en tasten om de juiste vorm en de precieze plaats voor de prothese te vinden. Maar gelukkig is Dieter mee, als expert ter zake. Verrassend genoeg voelt die fopborst heel natuurlijk op mijn lichaam. De dame van de thuiszorgwinkel kijkt wel even vreemd op als Dieter om een waterpas vraagt... om zeker te zijn dat beide borsten zich op precies dezelfde hoogte bevinden. Want samen met het onderhoud ervan is dat toch een werkje dat me elke morgen 5 minuten langer in de badkamer zal houden.
Nu begrijp ik, beste vrienden, dat jullie bij de volgende ontmoeting wel even afgeleid kunnen zijn door de illusie van mijn perfecte cup. Niet erg: kijk er gerust even naar, het stoot mij niet tegen de, euh, borst. En mocht je eraan twijfelen: mijn linkerborst is de enige echte. Maar als je daarna ook mijn kleurige sjaaltjes een blik gunt: maak onderweg dan ook oogcontact hé - al is het maar even.
Volgens Dieter loop ik met zo'n tevreden blik rond, alsof ik net de supercup gewonnen heb. Dat zal wel een of andere voetbalbeker zijn. Ach, het blijft een wisselbeker, want binnen een goed jaar wissel ik die in voor een echte cup: een met lichaamseigen weefsel en eigen doorbloeding en zonder onderhoudsbehoefte en waterpas.

15 opmerkingen:

 1. Je bent echt super, weet je dat?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heyyyyy Evy,
  Yep, je had je nieuwsgierigheid goed overgebracht...
  En je hebt weer een kanjer van een TEASER geshreven !
  Jij bent veel te bescheiden !
  Amai, hebben en kunnen tetjes dat allemaal ?
  Wow...
  Ingebouwde airco.
  Biocompatibiliteit.
  Gepatenteerd ribbelontwerp.
  Geïntegreerde luchtkamers.
  Met vario-hechtstrip.
  Dermatologisch getest.
  Optimaal huidklimaat.
  Betrouwbare houvast... hihi
  Zekerheid bij elke beweging en natuurlijke deining bij beweging ? Denk dat dat bij mij al iets minder is...

  Geniet van je supercup wisselbeker maar kan me voorstellen dat lichaamseigen met doorbloeding ook iets is om naar uit te kijken...
  Diane

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een leuk cadeau voor onder de kerstboom... geniet er maar van, terwijl je natuurlijk ook uitkijkt naar het vervolg!
  fijne feestdagen...
  tricky

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een positief verhaal... bewonderenswaardig... ps: je hebt op de foto een prachtig halssnoer aan... ik gun je een fijn eindejaar toe en een hoopvolle start van 2009

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Van een origineel kadootje gesproken.

  Geniet nog van de feestdagen!

  Wenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het mooiste dat het leven biedt, zijn af en toe de dromen,
  dat alles nog beginnen moet, en 't beste nog moet komen. (T.Hermans)

  Ik wens jullie een heel fijn eindejaar en een fantastisch 2009 !!!

  Heel veel liefs....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een website die op kindvriendelijke manier uitlegt wat chemo is:
  http://www.vokk.nl/website/images/flash/chemokasperverhaal.swf

  Misschien iets om Nina te laten zien?
  (alhoewel ze misschien nog wat te jong is).

  Veel sterkte!
  Sara

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bedankt Sara,
  Ik heb het net aan Nina getoond, een paar keer zelfs (nog een keer papa). Ze begrijpt nu nog beter waarom mama soms ziek is en waarom ze af en toe terug naar het ziekenhuis moet. En boos dat ze was op die stoute kankercelletjes die alleen maar de andere celletjes duwen!
  Dieter (papa van Nina)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Evy,
  Met tranen in de ogen heb ik u verhaal zitten lezen.
  Ik heb een enorme bewondering over hoe u met zoveel kracht en moed omgaat met u ziekte.
  Nog 1 fluosessie en dan zit u aan de helft,dan kan je beginnen aftellen.
  We wensen u heel veel sterkte in 2009.

  Heidi,Filip,Emma,Lowie en Kamiel

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dag Evy,

  Een gelukkig nieuwjaar voor jou en je familie.
  Moge 2009 een jaar zijn waar je met veel sterkte en steun van iedereen uit de omgeving weer vele stappen in de goede richting mag zetten!!!

  Met vele groeten,
  van de Izegemse collega's van M&L

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Evy,

  Een paar minuten na mijn vorig berichtje ben ik hier al weer, maar nu met een big smile op mijn gezicht. Wat een leuk berichtje van jou. En er straalt alleen maar positivisme uit. Echt prachtig. Je hebt duidelijk enorm genoten van die feestdagen.
  Wat een leuk en origineel cadeau. Een waterpas in de badkamer ben ik nog niet te dikwijls tegen gekomen, maar iedereen heeft zo zijn ochtendritueel hé ;)

  Gelukkig kan je ook beginnen aftellen naar de enige echte prothese hé.

  Vele groetjes,
  Ine

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een mooie postjes lees ik hier weer! Ik wens jou en je familie het allerbeste voor 2009. Veel plezier met je supercup en waterpas haha ... een prachtige reconstructie en een gedecideerd de deur wijzen aan je ongenode gast! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Waauw... je ziet er vast en zeker super uit met je nieuwe kerstcadeautje!!! By the way op de foto met je "roestkleurige" sjaaltje vind ik dat je "straalt"...maar natuurlijk hé en niet "fluostralen"!
  Een dikke kus en een vooral sterk,optimistische en gezond 2009!
  Miek, toño en Nekane

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wow!!! Knap Evy en dank je, met je blogs breng je ons weer even terug naar de essentie... dat gepieker over futiliteiten soms... Genieten, dat is wat we moeten doen in dit leven van de kleine dingen en de ergernissen gewoon aan ons voorbij laten gaan... alvast heel veel succes met je volgende fluosessie en put veel kracht uit de heerlijke feestdagen, je ziet er trouwens fantastisch uit!!!!! Maak van 2009 jouw jaar. Vero, Andrea en Emma

  BeantwoordenVerwijderen